Tuinatelier Herman & Vermeulen
Voor creatieve tuinontwerpen
Contact

Voor een nieuw tuinontwerp, een beplantingsplan of tuinadvies mail naar:

tuinatelier@hermanvermeulen.nl

of bel 06 43018877 (Martine Herman) of 06 423 45438 (Marilene Vermeulen)

Lees ook ons blog, of volg ons op Facebook en Twitter.

nieuwsbrief

Wil je tips, advies en inspiratie ontvangen?

* indicates required

 

Villatuin in Rotterdam

Deze tuin is ontworpen rondom een moderne, vrijstaande villa (Bongers architecten) op een landelijke plek in Rotterdam. Vanuit de voortuin loopt een schelpenpad als een soort fruitlaantje langs bessen en fruitbomen.

Onder de pergola door kom je in de achtertuin. Achterin, op een heuveltje ligt een vlonder als een tweede zitplekje onder een paar bomen, zodat de bewoners zowel in de zon als in de schaduw kunnen zitten. Dichter bij het huis functioneren de vlonders als extra woonruimte. In een van de vlonders is een mooie Japanse esdoorn geplaatst.

Aan het einde van het pad ligt bij de keuken een verhoogde moestuin, een schuurtje en een tweede pergola als afsluiting naar de buren.

Omdat de villa nieuw gebouwd is, was het zorgen voor privacy een belangrijke vraag van de bewoners. We hebben gezocht naar verschillende manieren om een beschut gevoel te creëren  waarbij we luchtigheid en ruimtelijkheid wilden behouden: met heesters, pergola's, een heuveltje en verschillende hagen en bomen.

In de achtertuin langs het paadje staan siergrassen gecombineerd met vrolijke bloemen die in alle seizoenen een kleurrijk  beeld geven.

In het verlengde van de keuken is een verhoogde moestuinbak geplaatst voor verse kruiden, eetbare bloemen en groenten.

De tuin is aangelegd door hovenier Cees Baan Hofman van hoveniersbedrijf Mooi.

Meer tuinen bekijken? Hier zie je hoe een kale nieuwbouwtuin werd omgetoverd tot een tuin met weelderig groen en water.