Tuinatelier Herman & Vermeulen
Voor creatieve tuinontwerpen
Contact

Voor een nieuw tuinontwerp, een beplantingsplan of tuinadvies mail naar:

tuinatelier@hermanvermeulen.nl

of bel 06 43018877 (Martine Herman) of 06 423 45438 (Marilene Vermeulen)

Lees ook ons blog, of volg ons op Facebook en Twitter.

nieuwsbrief

Wil je tips, advies en inspiratie ontvangen?

* indicates required

 

Moderne groene stadstuin

Hoe maak je van een kale nieuwbouwtuin een intieme tuin met weelderig groen? Met stoere materialen, heldere lijnen en industrieel design. Een tuin met een minimum aan onderhoud om maximaal te genieten.

Geen-gedoe-planten

Deze tuin in Amsterdam Amstel laat zien dat modern en strak ook heel groen en beschut kan zijn. Zelfs direct na de aanleg. We hebben een voorkeur voor planten die weelderig zijn en toch heel gemakkelijk, ofwel 'geen-gedoe-planten'. Dit zijn planten die snel groeien en een fijne sfeer geven, maar die niet bewerkelijk zijn, zoals Persicaria, Geranium Rozanne en siergrassen zoals Panicum.

Het tuinontwerp

Onder de strakke donkere pergola is een loungeplek met een warme sfeer, hout, beplanting en een open haard.

Het middendeel van de tuin bestaat uit een vijver met weelderige beplanting. Het waterelement van cortenstaal brengt levendigheid in de tuin. Een lange houten bank zorgt voor een lange lijn, samen met de leibomen aan de rand.

 

 

Buitenkeuken

Achter in de tuin staat een lange eettafel, besloten door de bamboe en dakbomen, en vormt met de buitenkeuken het eetgedeelte. Door de bomen en pergola en klimplanten op de wand is er verticaal ook veel groen te zien.

De moderne uitstraling komt terug in de keuze voor industriële lampen boven de 4 meter lange tafel onder een dak van groen.

Hoe ontstaat een tuinontwerp?

Voordat we beginnen leggen we de wensen vast. Soms zijn dit praktische wensen zoals in dit geval een buitenkeuken, vuurplek, vijver en grote tafel. Naast praktische zaken vragen we ook naar wat mensen mooi vinden, zoals hier, lange rechte lijnen en het gebruik van donkere tegels en hout. En natuurlijk bespreken we ook welke planten of heesters je mooi vindt, in dit geval zijn dat siergrassen, planten met grote bladeren (structuurplanten) en een mooie boom. Op de tekeningen werken we de hoogtes, de beplanting en de materialen uit.

 In onderstaande tekening zie je dat we zoeken naar een balans tussen rust en beweging.

 Bij het ontwerp maken we ook een beplantingsplan. Hieronder de beplanting rondom de vijver.

Heb je ook interesse in een moderne tuin met weelderige beplanting? Mail naar tuinatelier@hermanvermeulen.nl of bel 06 423 45438 (Marilene Vermeulen)

Meer lezen? Lees ook ons blog, of volg ons op Facebook en Twitter