Tuinatelier Herman & Vermeulen
Voor creatieve tuinontwerpen
Contact

Voor een nieuw tuinontwerp, een beplantingsplan of tuinadvies mail naar:

tuinatelier@hermanvermeulen.nl

of bel 06 43018877 (Martine Herman) of 06 423 45438 (Marilene Vermeulen)

Lees ook ons blog, of volg ons op Facebook en Twitter.

nieuwsbrief

Wil je tips, advies en inspiratie ontvangen?

* indicates required

 

Kleine schaduwrijke stadstuin

Een drukke, creatieve familie vroeg advies aan Tuinatelier Herman & Vermeulen. Hoe richten we onze kleine, schaduwrijke stadstuin in, zodat we er ook echt gebruik van maken?

Na een gezellig gesprek bij een kop koffie kwamen we op de volgende wensen:

Meer ruimte om te zitten, optimaal gebruik kunnen maken van het zonlicht, plek voor een eettafel en een bank, een (schommel) loungebank, lang doorbloeiende bloemen, minder ‘overweldigend’ groen (beheersbaar), mooie, groene en bloeiende bodembedekkers, meer lucht in de beplanting, en advies over verwijdering of drastisch snoeien berk.

 

We gaven de familie de volgende adviezen mee:

De tuin heeft veel groen; bodembedekkers (klimop), heesters en bomen. Dit maakt de tuin wat vol en donker. Ook verdringt de beplanting elkaar. Door meer licht, lucht en ruimte te maken komt de overgebleven beplanting beter tot zijn recht en kan de tuin beter gebruikt worden om te zitten, eten en spelen. Ook is er dan meer ruimte voor planten die kleur aan de tuin geven in ieder seizoen.

In plaats van een grote eettafel kun je gebruik maken van meerdere houten opklaptafeltjes. Zo hou je ruimte om te spelen maar kun je ook een barbecue in de tuin houden. De klaptafels en stoelen kun je onder de veranda aan een haak hangen.

Daarna zijn we op een zaterdag samen met de tuineigenaar aan de slag gegaan: we ruimden de rommel op, snoeiden heesters die te groot waren geworden en rooiden planten die geen schoonheid aan de tuin toevoegden. Met een leuk naslagboekje met plantadviezen en de tips bij elkaar kan de tuineigenaar verder aan de slag.

De reactie van deze familie: "We hebben tuinatelier Herman & Vermeulen op 'tuinvisite' gehad, zo noemen ze dat. Mán wat een goed concept! Samen met iemand die er wél verstand van heeft en wél het goede gereedschap heeft, brainstormen, wensen en mogelijkheden inventariseren en dan samen ertegenaan! In nog geen halve dag alle zooi eruit, planten verplaatst, rigoureuze keuzes gemaakt, boompjes gerooid en gesnoeid, en nu, nog geen halve dag later hebben we ineens een tuintje in plaats van een half overwoekerde binnenplaats. AANRADER voor mensen met een klein budget die zelf wel de handen uit de mouwen willen steken."


Het resultaat is een heerlijk plekje waar je  zelfs met de hele familie kunt eten in het laatste avondlicht. Hier worden wij blij van.