Tuinatelier Herman & Vermeulen
Voor creatieve tuinontwerpen
Contact

Voor een nieuw tuinontwerp, een beplantingsplan of tuinadvies mail naar:

tuinatelier@hermanvermeulen.nl

of bel 06 43018877 (Martine Herman) of 06 423 45438 (Marilene Vermeulen)

Lees ook ons blog, of volg ons op Facebook en Twitter.

nieuwsbrief

Wil je tips, advies en inspiratie ontvangen?

* indicates required

 

Moderne tuin | weelderige beplanting

Voor een familie in de Rotterdamse wijk Blijdorp schetsen Herman & Vermeulen een nieuw ontwerp voor de achtertuin. De wensen zijn: een strak basisontwerp zonder fratsen aangekleed met weelderige beplanting.

De familie wil graag de bestaande tegels van 40 x 60 hergebruiken en deze eventueel combineren met een ander materiaal zoals klinkertjes, een magnolia en een bloesemboom. Vanuit het slaapkamerraam in het souterrain willen ze misschien wel op een vijver uitkijken. Er is geen behoefte aan een grasveld, maar grassen vinden ze wel mooi. Ook een klein schuurtje in de tuin voor een fiets en wat tuinspullen is een van de wensen. Wat de kleuren betreft gaat de voorkeur uit naar warme tinten; geel, oranje en rood.

In dit ontwerp worden de bestaande stenen (omgekeerde grindtegels) in de breedte gelegd, in banen die worden afgewisseld met een ander materiaal zoals klinkertjes. Op bepaalde plekken steken er stroken met hogere plantgroepen de tuin in. Hierdoor geeft de tuin zich niet meteen prijs en ontstaat er een zigzag beweging. Deze komt uit op een heerlijke beschutte zitplek. De ruimte onder de veranda is nu een wat donkere plek. Daarom zijn in het ontwerp een drietal verlichtingselementen opgenomen.

De kracht van dit ontwerp zit in de beplanting, deze geven structuur aan de tuin. De beplanting bestaat uit grassen met kruidachtige, natuurlijk ogende bloemen. 

 

Een andere optie is om de stenen in de lengterichting neer te leggen. Vanuit de verandatrap loopt er als het ware een loper helemaal door naar achteren. Een smalle strook met grassen en Verbena (Ijzerhard) deelt de tuin in twee delen op. Vanuit het slaapkamerraam in het souterrain (onder de veranda) heb je uitzicht op een smalle vijver. Zowel de kantopsluitingen van de borders als de smalle stroken tussen de tegels zijn van fijnbezaagd hardhout gedacht. Als een kleine knipoog naar -de door ons bewonderde- "Bielzen Mien" (Mien Ruys).

Voor een strakke moderne stadstuin, klik op de link.