Tuinatelier Herman & Vermeulen
Voor creatieve tuinontwerpen
Contact

Voor een nieuw tuinontwerp, een beplantingsplan of tuinadvies mail naar:

tuinatelier@hermanvermeulen.nl

of bel 06 43018877 (Martine Herman) of 06 423 45438 (Marilene Vermeulen)

Lees ook ons blog, of volg ons op Facebook en Twitter.

nieuwsbrief

Wil je tips, advies en inspiratie ontvangen?

* indicates required

 

Tuin voor tieners

Wat doe je met de tuin als de kinderen te groot worden voor de zandbak en de schommel? Voor een Rotterdamse familie ontwierpen wij een tienertuin; een tuin waar de drie opgroeiende kinderen spelen, hangen, kletsen en vuurmaken.

Tuin als hangplek

In Rotterdam veranderde Tuinatelier Herman & Vermeulen een gewone stadstuin in een droomtuin voor tieners. De hangplek, klimboom, trampoline, beek, terras met stookplaats, moestuin en pleintje waar bij mooi weer een zwembad staat. Het paste allemaal op 125 m2, zonder dat het propperig werd.

Trampoline in de tuin

Met een trampoline in de tuin kunnen tieners hun energie kwijt. Een trampoline wordt niet alleen gebruikt om op te springen. Het is ook een heerlijke plek om een boek te lezen of te kletsen met vriendinnen. Door de trampoline in te graven is het veiliger en bovendien ziet het er een stuk beter uit.

Waterloop met maaskeien

Water in de tuin zorgt voor levendigheid. In deze tuin is een oude betonnen fundering van een schuurtje gebruikt als waterbassin. Een beekloop vanaf een heuveltje zorgt ervoor dat het water in beweging blijft.

Avontuurlijke tuin

Boven de hangmat hangt een tweede, oude hangmat. Deze zorgt voor een heerlijk beschut plekje. In het keermuurtje bij het terras is een vuurplek om op mooie zomeravonden van te genieten. Bespreek dit wel even met de buren. Achter in de tuin staat een oude kastanjeboom, hierin is een klimplateau gemaakt. Met touwladders is het plateau te bereiken.

 

Ook interesse in een tuin waar kinderen kunnen rennen, trampolinespringen en hun eigen groente kweken? Mail naar tuinatelier@hermanvermeulen.nl of bel:

06 430 18877 (Martine Herman) of

06 423 45438 (Marilene Vermeulen)

Meer lezen?

Lees ook ons blog, of volg ons op Facebook en Twitter