Tuinatelier Herman & Vermeulen
Voor creatieve tuinontwerpen
Contact

Voor een nieuw tuinontwerp, een beplantingsplan of tuinadvies mail naar:

tuinatelier@hermanvermeulen.nl

of bel 06 43018877 (Martine Herman) of 06 423 45438 (Marilene Vermeulen)

Lees ook ons blog, of volg ons op Facebook en Twitter.

nieuwsbrief

Wil je tips, advies en inspiratie ontvangen?

* indicates required

 

Gemeenschappelijke stadstuin

In een voormalig schoolgebouw in Rotterdam delen veertien volwassenen en zeven kinderen één tuin. Het stenige schoolplein is omgetoverd tot een groene en kindvriendelijke oase in de stad.

 

Zoveel mensen, zoveel wensen

Een schommel, trampoline en een speelhut, een grote tafel om samen te eten en te kletsen, plantenborders vol bloemen, een vuurkorf, een moestuin, composthoop en kasje én een veilige ruimte voor de kinderen om te fietsen en te steppen: dat waren de wensen van de 21 bewoners voor hun besloten binnenterrein midden in de stad.

 Verhoogde borders vol kleur

Een deel van de tegels op dit voormalige schoolplein is blijven liggen zodat de kinderen konden fietsen en steppen. Waar ze niet nodig waren haalden we ze weg en maakten we plantvakken. De verwijderde tegels kregen een nieuwe functie als stapelmuurtje om de verhoogde borders met vruchtbare grond. De randen worden veel gebruikt als zitbankje.

Kindvriendelijke binnentuin

Een bewoonster zegt over de tuin:"Ik ben blij dat het zo kindvriendelijk is. We wonen vlak bij een drukke weg, maar in de besloten binnentuin ben ik volledig zorgeloos. Mijn dochter kan zich uitleven op de speeltoestellen en rondom het hele huis steppen en fietsen. Maar de voorzieningen zijn niet beeldbepalend, groen overheerst."

Beplantingsplan

Wat voor groen past er in een gemeenschappelijke tuin? Omdat je er met z'n allen voor moet zorgen kun je het maar beter simpel houden. Aanraders zijn: aklei, Geranium Rozanne, vrouwenmantel, allium, Salvia, Nepeta en vrolijke zaaibloemen.

 

De schooltegels zijn op verschillende manieren hergebruikt.

 Wil je nog een voorbeeld van een collectieve of gezamenlijke tuin bekijken? Ga dan naar beplantingsplan collectieve tuin Spangen  of terug naar onze portfolio.